fredag 24 mars 2017

Helgutflykter

Förutom den semestervecka som vi i Tanzania-gänget hade tillsammans har vi också varit duktiga på att åka iväg på olika helgutflykter. Här kommer några exempel på vad vi har hittat på under vår lediga tid:






Ett av våra favoritnöjen under helgerna har varit att gå på olika lokala marknader. Bilden är tagen när vi besökte Dar es Salaams största marknad, Kariakoo. På den här marknaden finns allt en kan tänka sig. Allt från tyger och kläder till mat och teknikutrustning. 



Bara fem minuters promenad från vårt hem i Kigamboni hittar en halvöns finaste strand. Mikadi beach har mer än en gång erbjudit oss en lugn stund med musik i lurarna och en bok i handen.




Förra helgen var vi på besök i staden Bagamoyo. Historiskt var Bagamoyo en viktig knutpunkt för slavhandeln i östra Afrika, men har på senare år utvecklats till en känd kulturstad. På platsen där den stora slavmarknaden tidigare legat ligger det idag ett galleri som fungerar som samlingsplats för stadens alla konstnärer. Jag tycker det är häftigt att platsen får leva kvar som minnesmärke på detta sätt. Det är som att historien både tas tillvara på och tas över av stadens invånare.




En lördag för några veckor sedan var vi och besökte National Museum of Tanzania. Museet ligger mitt i centrala Dar es Salaam och har bland annat konst, fotografi och historiska utställningar. In till en av byggnaderna leder den här vackra porten gjord i färgglad mosaik.




En helg var vi ett gäng på åtta internationella volontärer som tillsammans åkte på en dagsutflykt till ön Bongoyo. Bongoyo är en obebodd paradisö som ligger ungefär 3 km norr om Dar es Salaam. Under några härliga timmar på ön solade, badade och snorklade vi i det klara vattnet. Vi hade också köpt med oss picknickmat, vilket var dagens höjdpunkt för min del. Det var så mysigt att sitta i skuggan under ett parasoll och äta färsk frukt och mackor med avokado. 

                        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar